Liesanne en Ruth in Casa Maïn

reisplannen

Dag lieve Belgie!

Ik hoop dat alles goed is in het thuisland?

Hier is het beslist… Ik vertrek op 21 maart voor mijn rondreis. Later kan ik niet vertrekken, want dan heb ik niet genoeg tijd om alles te bezoeken dat ik wil zien. Het tropische amazonewoud laat ik sowieso al voor wat het is, te afgelegen, de reis alleen al zou teveel tijd in beslag nemen, en een tocht door het oerwoud moet je ook niet op 1 dag doen…

Voor de reis-nieuwsgierigen onder jullie (neem er alvast de kaart van Bolivia bij): eerst ga ik naar Cochabamba voor 3 dagen, en daar laat ik mijn grote valies, zodat ik die niet overal mee naar toe hoef te sleuren, en maak een toer langs de “omliggende” steden. Sucre 1,5 dag (weinig, ik weet het, maar een mens moet keuzes maken…), Potosí (1 dag, niet zoveel te zien dat ik onmisbaar vind), Tarija (4 dagen, ook afgelegen, maar wat minder dan de selva en wil ik echt wel zien, inclusief wijngaarden en bodega’s, en een reservaat), terug via Potosí (wegens geen andere logische optie), 4 dagen Uyuni en de Salar de Uyuni (u weet wel – de spectaculaire zoutvlakte, waarvan gezegd wordt dat het een hoogtepunt van de wereldreiziger is…), anderhalve dag Oruro (ik heb overwogen om een lang weekend te gaan met carnaval, maar ach, ook in Santa Cruz zal het de moeite zijn, dat bespaart me weer een vliegticket, en ik ben toch “in de buurt” als ik rondtrek…). Terug koffer oppikken in Cochabamba en door naar La Paz.

Ik zou mijn verjaardag graag aan Titicaca vieren, maar weet niet of dat haalbaar is. Een namiddag met de bus, een nacht met de bus en dan zien ’s morgens nog een bus naar Copacabana te regelen is mss wat ingewikkeld en veel bus na elkaar. Maar ’t is nog lang, en ik kan niet inschatten hoe groot de vermoeidheid en de goesting zal zijn. Al lijkt het me de ideale plaats om mijn 26ste levensjaar in te zetten (liever dan in het grote, drukke La Paz.)

Alleszins, vanaf 8 april La Paz en omgeving op het programma. Volgens de laatste wijzigingen heb ik een vlucht van La Paz naar Santiago de Chili op 14 april, ’s morgens vroeg, en heb tot ’s anderendaags ’s avonds om de stad daar onveilig te maken, alvorens ik definitief de lange vlucht naar België aandoe. (14u vliegen, 2u wachten in Madrid, 2u vliegen)

Worden jullie al jaloers? ;-)

Voor de rest vrees ik dat het heerlijke frisser weer ons weer verlaten heeft, de temperaturen zijn weer tropisch, de zon brandt uit alle macht. Goed voor de was, want dat was vorige week een ramp, en ook goed voor mijn bruine kleurtje, maar anders heb ik het niet gemist…

Ik kreeg deze week trouwens een anoniem bericht, dat zijn effect niet miste. Iemand, en ik heb het raden naar van wie het komt, hing een kaart op mijn deur met “glimlach, God houdt van jou” met nog een tekstje op de achterkant. Spontaan moest ik lachen natuurlijk. Ik vermoed dat het van Erika kwam. Maar wie het ook was, ik vind het leuk!

Verder laat ik de foto’s van rond de eindejaarsperiode spreken...

Warme groetjes,

Ruth

Liesanne

Dag Ruth, Daniella en al de rest!

Ik kom er niet toe jullie apart te mailen, maar zag net dat er een nieuw bericht gepost was.
Het begint te korten dan, nog maar een maandje... Moest je al willen watertanden over de reis, ik zette gisteren een selectie foto's online op Facebook. Hm, ik kan je Rurrenabaque en een trekking door de jungle of pampas toch aanraden hoor... Met een vlucht ben je daar op 45min, en het is echt heel mooi om zien!
Bekijk het toch maar eens in je planning (Oruro lijkt me niks bijzonders, Sucre vond ik prachtig en daar had ik nog dagen kunnen blijven).

Heeft Daniella al meer nieuws over Colombia? En hoe gaat het met de nieuwe vrijwilligers? Ik ben altijd geïnteresseerd in wat meer inside information he, dat weet je ;-)

Lieve groeten aan Sr Magdalena, de meisjes die nog weten wie ik ben (met die wissels van vrijwilligers daar!), de meisjes van de tercera en Daniella!

Ruth

een dikke 3 weken is zo weinig... 't Zijn moeilijke keuzes, ik bekijk het nog eens met Gina. Maar eerst moet ik zien dat ik hier een nieuwe mastercard heb, want ben daarnet bestolen, en aangezien dat mijn enige manier is om te betalen of geld op te halen, ga ik niet ver geraken zonder...

Daniella vertrekt ook op 21 maart, Barranquilla is goedgekeurd, zal vragen dat ze de rest van de info je ook doorstuurt!

Sor Magda ligt op dit moment plat in bed met een hevige aanval van astma (te veel gewerkt in prime vlgs Daniella), Sor Rosita nog steeds niet beter, nieuwe Sor Victoria verantwoordelijk voor schoolse zaken, met ook best wat gezag en nog een nieuwe, maar erg oude Sor Marina, maar die valt naar 't schijnt in slaap in de porteria ;-)
Elsa heeft nog wekenlang gezegd dat ze je mist, eindeloos aan mijn kop gezaagd, maar ondertussen is dat beter, maar zal haar zeker de groeten doen!
Wist je al dat Blanca ondertussen bij Reni op de kamer woont in tercera?
Ik zal al eens snuffelen in je foto's!
Chau!

Heidi Deknudt

Dag Ruth,
amai, dat klinkt goed, los van waar het is, het zal echt wel tof zijn en dan je verjaardag vieren aan zo een bijzondere plek!!! Ook de foto van kerst aan het zwembad was wel heel speciaal, wij hadden een witte kerst,...
Heidi

Lies

Ja ik zou wel mee willen! ben al beetje benieuwd naar de verhalen en foto's als je terug bent na je trektocht :)