Liesanne en Ruth in Casa Maïn

Cusco, een week later

Dag allemaal!

Een poging om de energie te vinden om nog wat te schrijven... Hier is zoveel te zien, zoveel te doen, zoveel mensen te ontmoeten, maar de hoogte vraagt wel zijn tol. Elke inspanning lijkt hier dubbel zo zwaar!

Waar zal ik beginnen? Ik deed ondertussen al een city tour met 4 ruïnes, de tour van de sacred Valley, met 3 marktjes en nog een paar ruïnes, een tour naar de zoutmijn en nog een ander Inka-overblijfsel (een soort proefveld in laagjes met elk hun eigen micro-klimaat). Verderkocht ik al veel te veel kleurige spulletjes, ze zijn hier onvoorstelbaar aanklampend. Ik zag vandaag in de Irish Pub (ik moest er toch eens langs gaan...) dat ze T-shirts verkopen met 'No gracias' Geen overbodige luxe :-p Ondertussen laat ik af en toe mijn manieren varen, ik vind het wel erg dat ze je zelfs op een terrasje, of zelfs binnen in een restaurant komen lastigvallen om te verkopen...

Ook al een reeks musea binnen en buitengewandeld. Hier zijn de musea over het algemeen niet zo groot, en ze kennen toch wel veel overlap. Ik ben nog steeds aan het proberen te begrijpen hoe de geschiedenis hier in elkaar zit, maar al die Quechua namen zijn zo moeilijk om te onthouden. Voor de Inka's waren hier nogal wat volkeren in Peru en omstreken, en toen kwamen de Inka's en toen de Spanjaarden, zover zit ik al :-)

God, ik val hier weer bijna in slaap achter de PC, reizen op deze hoogte is zo onvoorstelbaar vermoeiend. Je zou denken dat 14 dagen Cusco ruimschoots voldoende is, maar ik denk dat er nog wel wat zal overblijven dat ik niet zal gezien hebben, dit is zo'n cultureel rijke streek.

Ohja, ontmoetingen... Toch best een interessante zaak. Ik ben ondertussen al zo'n beetje de tel kwijtgeraakt, tijdens de City Tour waren er nog wel een paar jongere mensen mee, dat was een toffe groep, Australiër Patrick beviel wel, en ik heb me laten overhalen om van hostal te verhuizen, hier in Ya'manya is het iets rustiger, zeker ook qua inrichting, en 't is wat kleiner en goedkoper, Patrick was zowat mijn 'lonely traveller coach' de eerste dagen. Hij is nu op Inka-trail, maar als ik me niet vergis komt hij straks terug... 3 UK-meisjes liggen al de hele tijd op dezelfde kamer, best een gezellige bende, Katie is jarig vandaag, en ze heeft me mee gevraagd om vanavond te gaan eten. In het Inka-museum ontmoette ik 2 Colombianen, waarmee ik dan 's avonds uit ging eten en nog wat drinken achteraf, fijne, galante kerels. Gisteren gaan lunchen met een Peruviaan uit Lima, waarmee ik dan 's avonds nog met zijn broer en diens vriendin naar het optreden van Los K'jarkas ben gaan zien, een heel bekende Folkloristische groep uit Bolivia. Was wel OK, maar hij leek maar niet te snappen dat ik weinig zin had in nog een lange, late avond, tot ik hem dat heel duidelijk gemaakt heb. Ohja, en de avond daarvoor poging tot Salsa-dansen met Ayesa, maar dat ging me niet zo geweldig goed af, waarna ik voor de cocktails gekozen heb, die wel heel erg sterk waren...

Happy Hour duurt hier trouwens een hele avond, lijkt het mij!

Zaterdag vertrek ik op de Inka Jungle trail, dat wel zeggen, een minder zware, meer afgewisselde versie van de trail. De eerste dag gaan we fietsen (ahum, bergaf wel te verstaan, we vertrekken wel op grote hoogte, maar 's avonds zitten we op 1200m als ik me niet vergis, dus ik hoop dat de inspanning van de 2 wandeldagen daarna niet al te zwaar zullen vallen. de 4de dag bezoeken we Machu Picchu en dan blijf ik een extra nacht in het hotel daar (dat er toch wel best goed uitzag), en de 15de keer ik dan terug voor een laatste nacht Cusco.

Voila, foto's volgen later, meer uitgebreidde verhalen misschien ooit ook nog, maar zo zijn jullie toch al weer een beetje op de hoogte van het toeristenleven.

Vele vermoeide groetjes!

Annick

Vermoeid of niet, het klinkt alsof jij je absoluut amuseert! Geniet maar van alles!!

mamartine

Hoi Ruth,

blij jouw nieuws te lezen, en je reis is zo te lezen heel boeiend en verrijkend.
Ook in de Pinte is het leven boeiend en verrijkend.
knuffel van mam

Lies

Hey Ruthie!

Leuk om weer wat van je ervaringen te lezen! Het is precies wel de moeite he :)
En precies wel al veel reisgenoten tegen gekomen :)
Ook wel leuk, dat het toch niet altijd alleen is.
En wanneer ga je terug richting Bolivië?

Geniet er daar nog maar even van!
(en pas toch maar op he met al dat drinken zo tijdens de BOBcampagne ;) )

knuffel!

Lies

Blijkbaar had ik dus toch al iets geschreven :)
Zeg moet je toevallig geen pakje sneeuw hebben voor je nieuwjaar? Anders stuur ik dat even op he, er is hier toch genoeg ;)

knuffel!